Nagelregulatie

Welke nagels komen in aanmerking voor nagelregulatie?
In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplaat terug worden gebracht tot hun normale “groei” vorm. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Nagelreparatie / Prothesetechniek
Nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. De techniek wordt veel toegepast bij een schimmelnagel of ingroeiende nagel die gedeeltelijk verwijderd is.

Een Prothese of nagelherstellende producten kunnen worden ingezet voor verschillende doelen:

  • Nagelherstel
  • Begeleiding van een groeistoornis
  • Behandelen van een ingroeiende nagel
  • Nageltrauma
  • Versterken van zwakke nagels
  • Nagelverlenging
  • Verfraaien van nagel.

Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Orthese
Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken voornamelijk aan en tussen de tenen en ter preventie van teenstand-afwijkingen.

Door het maken van een persoonlijke orthese op maat kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. De behandeling is gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen. Ortheses kunnen voor veel mensen een verlichting teweeg brengen bij hun veelal pijnlijke voeten.

Antidruktechnieken
Antidruktechnieken worden toegepast om een voetklacht te verlichten en/of te verbeteren. De techniek is te verdelen in voethulpmiddelen en beschermende middelen. Pijnklachten kunnen verminderen door het adviseren en toepassen van bijvoorbeeld gel in de vorm van een teen-spreider of voorvoetkussen. Bij bepaalde voetklachten en/of toepassingen heeft deze techniek een tijdelijk karakter, bijvoorbeeld bij een viltpadding.