Uw privacy en uw persoonsgegevens

31 mei 2018 10:54

 

Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal in een beveiligde omgeving op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met de opslag (verwerking) akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren. Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

 

  1. Uw persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.
  2. Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Dit zal nooit gebeuren zonder uw specifieke toestemming.
  3. Uw gegevens verwerken wij op basis van het behandelplan of de behandelovereenkomst.
  4. Op schriftelijk verzoek kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken.
  5. Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn , dan kunt u ons schriftelijk verzoeken om uw gegevens aan te passen.
  6. U kunt ons vragen uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij mogelijk niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De wet WGBO vereist een bewaartermijn van uw medische gegevens van 15 jaar.  De fiscale wetgeving kent een verplichte bewaartermijn van 5 jaar voor de fiscale gegevens. Wij houden ons aan de wettelijke voorschriften.
  7. U kunt bij ons schriftelijk bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.
  8. U krijgt bericht van ons als er iets is misgegaan met uw persoonsgegevens.
  9. Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van een goede zorg.
  10. Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij hebben ontvangen via derden.

 

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je naam:
Je e-mailadres:
Je bericht:
Los de bovenstaande som op: