Behandelingen medisch pedicure

Basis behandeling pedicure
De basisbehandeling pedicure bestaat uit nagels knippen, nagelomgeving schoonmaken en eelt, likdoorn, ingroeiende nagel verwijderen.

Pedicure behandeling diabetische-, reumatische- of overige risicovoet
Deze behandeling is hetzelfde als de basis behandeling maar dan uitgevoerd met speciale apparatuur en extra informatie over de dagelijkse verzorging. Vaak wordt deze behandeling door uw ziektekostenverzekering vergoed.

Korte Pedicure behandeling (max 30 min.)
De korte pedicure behandeling bestaat uit nagels knippen of 1 likdoorn verwijderen of 1 ingroeiende nagel verwijderen.

Jaarlijkse medische voetscreening voor de risicovoet
Uitgebreide anamnese, het maken van statische en dynamische blauwdrukken, voetonderzoek en bepalen van simms-classificatie.

Pedicure combibehandeling + voetscreening
Pedicure behandeling als bij diabetische-, reumatische- of overige risicovoet in combinatie met de medische voetscreening.

Speciaal voor schimmelnagels
Aanbrengen van een gel op teennagels, die blijft gemiddeld 4- 6 weken zitten. Deze techniek kan ook heel goed worden gebruikt om lelijk verkleurde (schimmel-) nagels te verdoezelen of om afgebroken / gescheurde nagels te repareren.

Nagelbeugels
Ingegroeide nagels zijn een veel voorkomend probleem. Meestal zijn deze eenvoudig te behandelen door goed advies te geven over schoeisel en/of hoe de nagels te knippen of drukvrij te leggen. Toch kan het zijn dat het een terugkerend probleem blijkt te zijn. In dat geval kunnen we voorstellen een nagelbeugel te plaatsen. Deze is van metaal of kunstof en wordt op maat geplaatst met de bedoeling de nagel tijdens de groei te corrigeren.

Nagelreparatie
Welke nagels komen in aanmerking voor nagelregulatie?
In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplaat terug worden gebracht tot hun normale "groei" vorm. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Nagelreparatie / Prothesetechniek
Nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. De techniek wordt veel toegepast bij een schimmelnagel of ingroeiende nagel die gedeeltelijk verwijderd is.

Een Prothese kan worden ingezet voor verschillende doelen:
  • Nagelhersel
  • Begeleiding van een groeistoornis
  • Behandelen van een ingroeiende nagel
  • Nageltrauma
  • Versterken van zwakke nagels
  • Nagelverlenging
  • Verfraaien van nagel.

Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.


Orthese
Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken voornamelijk aan en tussen de tenen en ter preventie van teenstandafwijkingen.

Door het maken van een persoonlijke orthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. De behandeling is gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen. Ortheses kunnen voor veel mensen een verlichting teweeg brengen bij hun veelal pijnlijke voeten.

Antidruktechnieken
Antidruktechnieken worden toegepast om een voetklacht te verlichten en/of te verbeteren. De techniek is te verdelen in voethulpmiddelen en beschermende middelen. Pijnklachten kunnen verminderen door het adviseren en toepassen van bijvoorbeeld gel in de vorm van een teen-spreider of voorvoetkussen. Bij bepaalde voetklachten en/of toepassingen heeft deze techniek een tijdelijk karakter, bijvoorbeeld bij een viltpadding.